Rondrit Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills

Vrijdag 29 mei

60°F / 15.5°C
17480 mile

Wij zijn al een week in Amerika dus we zijn wel gewend aan het tijdsverschil met Nederland. We worden daarom vandaag op een normaal tijdstip wakker en ik begin met het opnieuw inpakken van de koffers. Ik maak voor ieder een koffer met voldoende spullen voor de komende dagen, de andere twee koffers blijven de komende dagen in de auto liggen en vul ik dus met de rest van de kleding en de spulletjes die we al hebben gekocht voor thuis.
Het Custom hotel is een redelijk modern hotel. Er hangen levensgrote portretten in liften. Wij ontbijten deze eerste ochtend in het hotel. Voor $8,- heb je een continentaal ontbijt (klein bakje vers fruit, muffin, croissant en onbeperkt koffie en jus d’orange. Voor $4,- krijg ik een groot bord vers fruit met een bakje (erg lekkere) yoghurt.

Om de hoek van het hotel zit ook een Ralph’s (supermarkt) dus zelf een ontbijtje kopen/maken is ook erg makkelijk hier. We hebben de komende twee dagen in Los Angeles gepland en beslissen daarom meteen maar om dit hotel voor de komende nacht te verlengen. Ook dit verloopt zonder problemen, enige nadeel vind ik de valet parking voor $22,- per nacht. Ik vind de prijs aan de hoge kant, aan de andere kant zit je midden in L.A. en is het wel handig dat je auto veilig staat.

Ik heb een leuke route voor een rondrit waarmee we langs alle hoogtepunten van de stad komen. We gaan beide dagen doen over deze route, zodat we voldoende tijd hebben om alles te bekijken. De route begint bij Griffith Park, een groot gebied waar je vanaf de Observatory een uitzicht hebt over Los Angeles en op the Hollywoodsign. Eenmaal daar aangekomen is de weg gesloten en we komen niet om de afsluiting heen. Ik heb een speciale route die vlakbij de Hollywoodsign komt. Blijkbaar weten niet veel mensen deze plek want het is er erg rustig. We maken een paar leuke foto’s en rijden dan verder. Volgende stop is via Hollywood boulevard naar de Walk of Fame, daar waar de sterren van beroemdheden in de straat zitten.
We parkeren onder het winkelcentrum. In  het winkelcentrum is een winkel waar ze pretzels met cheesedip verkopen, en allerlei andere soorten pretzels. Dat nemen we meteen maar als lunch en dan gaan we lopen. We lopen al snel zelf op de Walk of Fame en mijn camera draait overuren. Hier is een soort VVV hoekje waar ik wat folders en boekjes meeneem. We lopen verder naar het Chinese Theater en zien daar de diverse voetstappen en handafdrukken in beton.

We vervolgen onze route en komen langs Sunset Boulevard. Dit valt wat tegen, ik heb altijd gedacht dat in het liedje van de serie Joey hij over Sunset Boulevard rijdt maar het ziet er niet hetzelfde uit. Hier staan veel grote reclameborden en veel winkelborden. We rijden door en komen in Beverly Hills. Hier is het wel zoals ik had verwacht, gróót en waarschijnlijk dúúr. Hoewel ik graag zo’n “sterrenroute” wilde rijden merk ik, nu we hier zijn, dat het geen nut heeft. We zien niet meer dan heggen en hekken.

Op de terugweg naar het hotel komen we langs een Target waar we stoppen voor wat boodschappen. Aangezien wij de komende weken diverse National Parks gaan bezoeken en vooral veel rijden, halen we wat basisboodschappen. We beginnen met een koelbox ($15). Omdat we deze natuurlijk niet mee naar Nederland kunnen nemen kopen we een simpele, die je met ijs kunt vullen. Bij vrijwel elk hotel staat een vendingmachine, een machine waar je (gratis) ijsblokjes kunt halen. Hier vullen we elke ochtend voor vertrek de koelbox mee. ’s Avonds, in het nieuwe hotel, legen we de koelbox en zetten de spullen in de minibar. Zo kun je je eigen drinken, yoghurt, fruit en eventueel vleeswaren ofzo vers houden.

Nu we alles koel kunnen bewaren kopen we drankjes, zeker in de parken word je aangeraden 4 liter water per persoon per dag te drinken dus 2 trays water gaan ook meteen mee. En omdat wij geen zin en tijd hebben om dagelijks alle maaltijden kant en klaar en in restaurants te nemen kopen we ook een zakje broodjes en wat vleeswaren, kaas, mosterd, augurkjes. Als laatste koop ik een klein simpel waterkokertje (12$) en een doosje theezakjes. Ik drink graag een kopje thee en aangezien niet elk hotel die mogelijkheid op de kamer aanbiedt, blijkt dit een slimme aankoop te zijn.

Hotel info:

 

 

Zoektermen Zuidwest Amerika

  • https://zuidwestamerika nl/dag-2-rondrit-los-angeles-hollywood-beverly-hills html