Vlucht naar Los Angeles, Auto halen bij Alamo

Donderdag 28 mei

We zitten in het vliegtuig van Nashville, Tennessee naar Los Angeles, Californie en beginnen nu aan het tweede deel van de reis. Voor ons allebei nieuw, we gaan met een auto een rondrit maken door 4 staten in het zuidwesten namelijk, California, Arizona, Utah en Nevada.

We hebben een prima vlucht en landen uiteindelijk 5 minuutjes te vroeg. Halen de koffers en ook dat gaat prima, alle 4 zijn ze aanwezig. Dan moeten we naar de purple sign, om daar vandaan bij Alamo te komen. Daar hebben we thuis al onze auto voor de komende weken gereserveerd. Thuis hebben we gekozen voor een Standard SUV, bijvoorbeeld een Chevrolet Trailblazer. In Tennessee hebben we al gezien dat deze auto eigenlijk niet groot genoeg voor ons is. We zijn weliswaar maar met 2 personen, maar we hebben de maximale hoeveelheid bagage mee, 4 grote koffers, 2 trolleys en een flinke cameratas. We voelen er weinig voor elke ochtend weer opnieuw de auto helemaal vol te bouwen en willen gewoon de koffers achterin kunnen leggen. Ook omdat het dan misschien iets minder opvalt dat we toeristen zijn die allerlei spullen in de auto hebben.

Op LAX sta je zo buiten en we gaan naar het shuttle platform. We hoeven niet lang te wachten op een shuttle die naar Alamo gaat. Bij Alamo zijn we snel aan de beurt en overleggen met een medewerker over een upgrade. Helaas (voor ons) zijn er voldoende auto’s uit de gereserveerde categorie aanwezig dus een gratis upgrade zit er niet in. We kijken naar foto’s en diverse modellen in de verschillende categorieën en ik beslis even met de meneer naar wat modellen te gaan kijken. De modellen uit de full-size categorie (eentje hoger dan de standard categorie) hebben beduidend meer bagageruimte en ook meer ruimte voorin. Weer terug op kantoor proberen we te onderhandelen over de prijs. De man stelt 25 dollar per dag voor, wij willen niet meer dan 20 dollar per dag extra betalen. De man moet overleggen met de manager en komt met een akkoord terug. We mogen voor dat bedrag een klasse hoger en kiezen voor een GMC Acacia. Deze auto heeft 2 voorstoelen, 2 stoelen i.p.v. een achterbank en daarachter nog eens 3 stoelen. Als je die achterste stoelen neerklapt krijg je een volledig vlakke laadvloer met ruim voldoende ruimte voor onze bagage.

We brengen de bagage naar de auto en pakken de hotelgegevens erbij. We zijn midden in Los Angeles geland en nu we de auto opgehaald hebben is het al rond half elf ’s avonds. We hebben gekozen voor het Custom hote, zo’n 3,5 mile van het vliegveld af. Er gaan ook shuttlebussen naartoe, maar voor ons maakte het geen verschil in huurprijs of we de auto donderdag of vrijdag ophaalden. Ik heb een navigatiesysteem vanuit Nederland meegenomen (stukken voordeliger dan hier huren) en we rijden in 1 keer naar het hotel.

Het Custom hotel ziet er prima uit en we worden goed geholpen. De reservering is goed doorgekomen en ook de kamer ziet er prima uit. Ruim, lekker bed, goede douche, minibar en kluisje.

Hotel info: