Los Angeles naar Palm Springs

Zaterdag 30 mei

60°F / 15.5°C
17510 mile

Vandaag ontbijten we beneden in het hotel. We nemen hetzelfde als gisteren, een continental breakfast en vers fruit met yoghurt.

We checken uit bij het Custom hotel en moeten vanavond voor het eerst een hotel zoeken, vanaf nu heb ik alleen nog in de grote steden en belangrijke parken een kamer gereserveerd.

Vandaag maken we de route door L.A. af.  We beginnen op Santa Monica Boulevard en rijden zo het rondje verder. Dit stuk vinden we niet zo interessant dus we rijden er alleen langs, zonder veel te stoppen. We doen nog ergens boodschappen en maken onze eigen lunch, lang leve de koelbox. Na ruim een week ben ik het zat om elke maaltijd ergens te moeten kopen. We komen weer in Beverly Hills, Bel Air en langs UCLA. Daarna rijden we door naar Venice Beach. Het is vandaag bewolkt en koud, er is dus niet veel aan op het strand. We gaan er toch maar heen en aan het eind van de straat mogen we niet meer keren en moeten we $ 12,- parkeerkosten betalen. We lopen even over het strand en gaan dan weer naar de auto. We rijden het laatste stukje route als de zon even schijnt en we toch nog even terug gaan naar het strand. Nu parkeren we iets verder van het strand in een zijstraatje voor 25 cent voor een kwartier. Daarna besluiten we de route te stoppen en in plaats van in L.A. te slapen vast een stukje van de route van morgen te gaan rijden.

We rijden tot aan Palm Springs en het wordt langzaamaan warmer. We zien aan de kleding van de mensen dat het hier duidelijk warmer is geweest dan in Los Angeles. We stoppen bij Palm Springs Travelodge en een kamer met 2 queen bedden kost $ 70,50 inclusief parkeren en ontbijt. Mooie deal bij het eerste hotel waar we informeren. Dit is een typisch Amerikaans hotel, de kamers op begane grond en eerste verdieping, allemaal van buiten af door een eigen deur bereikbaar. De auto kan mooi voor onze kamerdeur geparkeerd en de koffers zijn zo binnen. We hebben airco in de kamer en nog een achterdeur. Daar kun je niet parkeren, maar er staan twee (plastic) stoelen waar we nog even van het mooie weer hier genieten.

We rijden naar Pizza Hut waar we allebei een pizza bestellen en gaan dan terug naar het hotel.

Hotel info: