San Francisco – Alcatraz

Woensdag 10 juni
65°F / 18.3°C
19628 mile

Vandaag zetten we geen wekker en slapen tot ongeveer half negen. We staan op en lopen naar het restaurant om de hoek “Beach Street Grill” waar we heerlijk ontbijten. De eigenaar is een gemigreerde Nederlander dus we kletsen even met hem en gaan dan terug naar onze kamer en pakken de spullen voor vandaag.

Ik heb thuis al kaartjes gereserveerd voor het voormalig gevangeniseiland Alcatraz. Je kunt de kaartjes ook hier kopen, maar er zijn vaste aantallen per dag beschikbaar en die zijn vaak snel uitverkocht. Vooraf reserveren is dus aan te raden. Je moet de kaartjes zelf printen dus dit heb ik thuis al gedaan.

We lopen via pier 39 en maken daar wat foto’s. We zien de zeeleeuwen en gaan nog wat souvenirwinkels in. Daarna is het tijd om naar pier 33 te wandelen, waar de boot straks van vertrekt.

De boot komt aan en we zijn snel boven. Als je het dek op gaat kun je mooie foto’s maken van de Golden Gate Bridge en het eiland Alcatraz. Op het eiland aangekomen, kopen we weer een self guide boekje. We lopen eerst over het eiland rond. Daarna gaan we naar het cellenblok en beginnen met de audio tour. Het is erg interessant en ik maak veel foto’s. We hebben vooraf de films “Escape from Alcatraz” en “The Rock” gekeken. Nu zien we de cellen e.d. in het echt, erg leuk.

We varen om 17:00 terug en lopen naar het hotel. De Wharf Inn ligt midden in het toeristengebied dus we kunnen bijna overal lopend naartoe.

We hebben een leuk restaurant gezien vanmiddag waar we vanavond willen eten. Bubba Gump Shrimps, uit de film Forrest Gump.
Er zit ook een visitor center op de pier en daar heb ik veel handige boekjes gezien, helaas zijn we tien minuten te laat en is het visitor center dicht. We lopen door naar het restaurant en eten allebei een heerlijke garnaalmaaltijd.

Vanavond doen we weer niks, we zijn erg moe en hebben wel weer genoeg gezien vandaag.

Hotel info: