San Francisco, Lombard Street, Alamo Square en Union Square

Donderdag 11 juni
67°F / 19.4°C
19755 mile

We slapen vandaag een beetje uit en lopen dan naar een bakker op Pier 39 waar ze het typische sourdough brood verkopen.

Na het ontbijt lopen we terug naar het hotel en pakken daar de auto. Ik heb nog wat dingetjes op mijn lijstje staan die we met de auto gaan doen. We beginnen bij Lombard Street, redelijk in de buurt van het hotel. Lombard Street wordt ook wel omschreven als de meest bochtige route ter wereld. Het is een weg van 100 meter lang met een hoog stijgingspercentage (27%) en 8 haarspeldbochten.

De volgende stop is Alamo Square. Een plek die bekend staat om de Victoriaanse huizen.

Het is inmiddels tijd voor de lunch dus we besluiten naar het volgende punt te gaan. Dat is Union Square. Het centrum van San Francisco. We kunnen daar of met de auto naar toe of, wat eigenlijk mijn bedoeling was, met de cable car. We hebben cable cars zien rijden en ze zijn erg druk bezet, dus we gaan maar met de auto. Na even zoeken vinden we de parkeergarage en lopen we het centrum in.

We lunchen bij eenzelfde bakker als waar we ontbeten hebben en gaan daarna naar de winkels.We kijken onder andere even rond bij zaken als Bloomingdales en Macy’s. Na het winkelen rijden we terug naar het hotel en zetten daar de auto weg.

Om de hoek zit een leuk jaren 50 tentje, Johnny Rockets, waar ze allemaal ouderwetse Amerikaanse fastfood gerechten verkopen. De prijzen liggen ook op jaren 50 niveau.

Na het eten lopen we terug naar het hotel. Morgen gaan we San Francisco al weer uit.

Hotel info: