Monterey – San Luis Obispo via Pacific Highway #1

Zaterdag 13 juni
65°F / 18.3°C
19908 mile

We beginnen met ontbijt in het hotel, er staat een apparaat waar wafelbeslag uit komt en een apparaat om wafels te bakken. We eten ze met boter en siroop en checken dan uit. Volgens mijn planning rijden we vandaag door tot Santa Barbara. Dat is bijna 6 uur rijden en we hebben ook nog steeds een dag over. We besluiten een stukje eerder te stoppen, ongeveer in San Luis Obispo.

Eerst gaan we even naar Target en Wal-Mart en blijven tot ver in de middag in de winkels hangen. We vertrekken uiteindelijk pas om half vijf uit Monterey. Nu rijden we dichter langs de kust, highway 1, ook weer erg mooi. We stoppen bij een hoge klif en zien beneden in de zee een zeeotter. Hij duikt naar de bodem en pakt een schelp. Dan komt hij ermee boven en gaat op zijn rug drijven. Hij heeft een steen bij zich die hij op zijn buik legt en waar hij de schelp op stuk slaat. We horen het tikken. Als de schelp kapot is, eet hij hem leeg en duikt dan weer weg om een nieuwe te halen.

Bij een volgende stop zien we een uitkijkpunt waar je naar zeeleeuwen en zeeolifanten kunt kijken. Gewoon wilde dieren. Het punt is gemaakt op een plek waar ze veel liggen. Ernaast zitten pelikanen, die hebben we tot nu toe ook nog nooit in het wild gezien.

We rijden door tot in San Luis Obispo en we vinden Travelodge San Luis Obispo voor $ 59,- per nacht. Ze hebben nog een kamer, maar omdat het graduation weekend is in die buurt krijgen we hem niet voor die prijs. Ze heeft een kamer met een queenbed voor ongeveer $ 85,- of de kamer uit het boekje voor 69 dollar, deze heeft een fullsize bed, ongeveer 1.5 persoons. Ik wil eigenlijk verder zoeken, want ik wil minimaal een queenbed en haar prijs vind ik daarvoor te hoog, maar nadat we de kamers even bekeken hebben, krijgen we hem wel voor $59,-.

We eten bij Taco Bell, deze hebben we al vaker gezien, maar we hebben er nog niet eerder gegeten. Ik vind het geen aanrader. Het eten smaakt goed, maar zelfs wanneer je daar eet, krijg je je bestelling in een plastic tasje. Geen bordje en geen dienblad of iets dergelijks.

We rijden terug naar het hotel en gaan naar bed, morgen rijden we door naar Santa Barbara.

Hotel info: