San Luis Obispo – Santa Barbara

Zondag 14 juni
75°F / 23.9°C
20087 mile

Vandaag is onze laatste hele dag hier. We rijden vandaag tot Santa Barbara en morgen is het dan nog ongeveer 100 mile naar Los Angeles. We rijden nog steeds langs de kust op highway 1 . Onderweg komen we langs een outlet shoppingmall.

We zijn rond half vier in Santa Barbara en hebben inmiddels trek. Het lijkt ons leuk om bij het strand te eten dus navigeren we daarheen. Het is ook hier graduation weekend dus druk. Onderweg zien we een Best Western hotel en die bevallen tot nu toe goed dus ik informeer naar een kamer. Voor $167,- doen we het maar niet.

We komen bij het strand aan en gaan eerst daar even lekker een uurtje zitten. We hebben geen strandhanddoeken uit de auto gehaald en geen zwemkleding aan, de oceaan lijkt nog erg koud. Opeens horen we geluid uit de zee, we kijken en zien vlakbij een zeehond langs zwemmen. Hij komt regelmatig boven om lucht te halen, heel leuk om te zien. De dieren zitten hier allemaal zo dichtbij.

Na een uurtje stappen we weer in de auto en rijden verder. We eten onderweg, bij Ihop. Tijdens het eten zoeken we weer naar een andere slaapplek. Ik heb nog een hotel gezien de Comfort Inn in Ventura. Het is niet zo ver meer rijden en we hopen dat het hier minder druk is. De man heeft nog plek. We halen alle spullen uit de auto en nemen alles mee naar boven, vanavond of morgenochtend moet alles in de koffers zitten. We beginnen vanavond alvast en pakken drie koffers in. Als we gedoucht hebben is het al tegen half één.

Bij dit hotel kunnen we morgen een voucher ophalen om bij Denny’s aan de overkant te ontbijten. Dit kan tussen 6 en 9 uur dus de wekker gaat al om half acht, tijd om te gaan slapen.

Hotel info: