San Francisco naar Monterey

Vrijdag 12 juni
65°F / 18.3°C
19770 mile

Vandaag staan we voor de laatste keer op in San Francisco. We lopen we weer naar de pier om bij hetzelfde tentje als gisteren te ontbijten. We checken uit en rijden eerst nog naar de Golden Gate Bridge. Het is nu wat mooier weer en ik maak nog een paar mooie foto’s.

Dan gaan we op weg naar Monterey, waar we vannacht gaan slapen. We rijden via de beroemde pacific highway # 1, de kustroute. Het eerste deel is nog niet erg dicht langs de kust en het is nog mistig, maar daar was ik voor gewaarschuwd. Tot een uur of twee in de middag kun je hier eigenlijk standaard rekenen op mist.  We stoppen diverse keren langs de kant van de weg. Grote stukken zijn rotsen en kliffen, soms kun je bij het strand komen. We nemen pauze op een rots en zien in de zee nog meer rotsen. Hier liggen zeehonden in de zon te genieten.

Ik heb laatst bij een tankstation een couponboekje meegenomen. Hierin zitten per regio bonnen voor hotel- en motelovernachtingen. Als je bij binnenkomst de bon meeneemt krijg je vaak de kamer voor de prijs is het boekje genoemd. Voorwaarde is dat er nog voldoende kamers beschikbaar zijn, is dat niet het geval kan het zijn dat je de normale prijs moet betalen. Vaak is hier nog wel over te onderhandelen is onze ervaring.

We komen aan bij het El Castell in Monterey. Het El Castell blijkt een simpel hotel te zijn. De bedden zijn goed en de douche ook en er zit zelfs ontbijt bij. We eten aan de overkant bij Denny’s.

Hotel info: