Palm Springs naar Sedona

Zondag 31 mei

100°F / 37.8°C
17723 mile

Vandaag staan we op tijd op, we hebben vandaag een “rijdag”. Volgens de planning moeten we van Los Angeles naar Sedona, onze route voert nu naar de Grand Canyon. We zijn nu al in Palm Springs dus een klein stukje hebben we al gehad.

We ontbijten bij het hotel, wat niet veel voorstelt. Voor morgen heb ik een helikoptervlucht gereserveerd, bij Papilon. Deze reservering moet 24 uur van te voren nogmaals bevestigt worden dus dat doe ik meteen. Daarna gaan de koffers de auto weer in en gaan we op weg.

Onderweg komen we langs ons eerste National Park, Joshua Tree. Bij de visitor centers in de parken kun je een National Park Passport kopen. Kleine (of grote) boekjes met veel informatie over de parken in heel Amerika. Bij de informatie van elk park is ruimte voor stempels. Bij de balie’s kun je zo’n stempel pakken en in je boekje zetten. Even op de juiste datum instellen (en controleren ;-)) en je kunt precies zien waar je wanneer bent geweest. Ik wil graag zo’n boekje dus we rijden Joshua Tree een stukje in en ik koop er eentje. Je kunt ze trouwens ook vooraf bestellen en thuis laten sturen. We horen dat de eerste Joshua Tree 28 mile vanaf de ingang staat en daar hebben we helaas geen tijd voor. Toch rijden we het park een stukje in en stappen uit. Het is vandaag erg warm. We zien prachtige planten en heel veel schorpioenholletjes. Na een paar seconden realiseren we dat hier niets te horen is. Geen auto’s, wegen, andere mensen, dieren, niets! Het is doodstil, een hele bijzondere ervaring! We maken wat foto’s en rijden het park weer uit.

Het rijden gaat ook hier prima en tegen etenstijd komen we in Sedona aan. We zijn inmiddels de eerste staatsgrens over, van California naar Arizona.
Het is hier prachtig, het rode steen en de heuvels zijn al zichtbaar, gewoon langs de weg, zonder dat je er een park voor in hoeft.
De zon begint onder te gaan dus de kleuren zijn extra mooi. Dit is al zo mooi dat ik me afvraag wat ik me voor moet stellen bij de verschillende parken waar we in gaan.

Na de omgeving bekeken te hebben besluiten we bij een Chinees restaurant te gaan eten. Het smaakt heerlijk en is helemaal niet duur. Voor $28,- eten en drinken we met 2 personen. Daarna zoeken we een hotel. In Sedona kosten de hotels zo’n 100 dollar per nacht dus we rijden 10 minuten door naar Cottonwood en overnachten daar.

Hotel info: