Sedona naar de Grand Canyon

Maandag 1 juni

70°F / 21.1°C
18157 mile
Hotel: Cameron Trading Post

Vandaag is het Grand Canyon dag!

Bij dit hotel zit geen ontbijt dus we eten een bakje yoghurt en een banaan uit de koelbox en doen wat nieuwe boodschappen aan de overkant van de weg, bij Fry’s. Bij de diverse supermarkten hebben we tot nu toe op veel producten 2 verschillende prijzen zien staan. Eentje voor alle klanten en eentje voor klanten met een klantenkaart, vergelijkbaar met een bonuspas. Aan de kassa wordt gevraagd of we al over zo’n pas beschikken, ook als Nederlanders kun je deze krijgen. Je krijgt een formulier waar je alleen je naam en ”Holland” invult en de pas krijg je meteen mee. Dat scheelt flink op sommige producten dus zeker een aanrader om even naar te vragen. De pas is geldig bij meerdere ketens. Zodra je bij een supermarkt komt die niet mee doet (staat achterop het pasje) kun je bij de kassa weer een andere kaart vragen. Ik heb er door de reis heen inmiddels drie gekregen en kan zo wel bij alle supermarkten terecht. Na het boodschappen doen gaan we verder met onze 3 uurtjes rijden voor vandaag.

We moeten ons om half drie melden bij Grand Canyon Airport. Onderweg rijden we de “route 66 loop” (niet erg bijzonder), stoppen we bij een Visitor Center en stoppen we bij Twisters, een bekend eetcafeetje uit de jaren 50/60. Het is nog in de stijl van die jaren, met een oude auto voor de deur en krukken en frisdranktappen uit die tijd. Het is er best leuk en erg druk, maar aan de overkant zit een winkel die ik veel leuker vind, een “all year round Christmasshop”. Deze kerstwinkel is het hele jaar open, ze draaien er kerstmuziek, het is er koud en het staat helemaal vol met kerstbomen en alleen maar kerstspullen, een vreemde gewaarwording zo in juni.  Ik koop wat decoratiespulletjes en dan vertrekken we weer.

We rijden naar Grand Canyon Airport. Nadat we ons hebben aangemeld, krijgen we een veiligheidsvideo te zien en worden we gewogen. Na het bekijken van de video krijg je een sticker en ga je naar een andere ruimte. Hier kun je niet komen zonder de sticker en zonder sticker kom je de helikopter niet in, dus zorg dat je de video ziet!

We worden al vrij snel geroepen, samen met nog 4 andere mensen. De plaatsen in de helikopter worden verdeeld op balans en gewicht en ik heb de beste plek. Ik zit voorin op de rechterstoel en heb zo 2 ramen om uit te kijken, voor me en rechts van me. We vliegen naaldbomen en zomaar opeens valt de grond onder ons weg en vliegen we boven de Grand Canyon. Spectaculair! Je leest vaak dat het uitzicht met geen woorden te beschrijven is en ik kan daar alleen maar mee instemmen. Dit is zo bijzonder! Prachtig! We vliegen zo’n 20 minuten heen en terug en elk beeld is geweldig. Ik maak honderden foto’s. Na het landen kopen we de foto die van ons is gemaakt voor we de helikopter ingingen ($ 20,-) en eten we een broodje.

We gaan het park in. Om de parken in te komen moet je toegang betalen. Dit kan per park, maar als je van plan bent meerdere parken te bezoeken kun je beter een jaarkaart kopen. Hiermee kun je een jaar lang alle Nationale Parken in heel Amerika in met een auto en 4 personen. Deze kaart kost $ 80,-. We krijgen een krantje en plattegrond van het park en beginnen aan de route. Het park is goed aangelegd, er loopt een geasfalteerde weg doorheen met overal parkeerplaatsen bij de diverse uitkijkpunten. Vanaf die parkeerplaatsen is het nog enkele stappen en je hebt prachtig zicht op de Canyon. Bij elk uitkijkpunt heb je weer een ander beeld, met andere kleuren en ook nu maak ik weer honderden foto’s. Aan het eind van de middag komen we bij “Sunsetpoint”. Ik heb gelezen dat je van hieruit het beste zicht hebt op de zonsondergang. Helaas is er geen verlichting in de toren en sluit hij vlak voor zonsondergang. Dan kijken we maar vanaf de grond. Er is veel bewolking dus zo mooi als het kan zijn, is het nu niet. Toch is ook dit weer prachtig.

We rijden het park uit en door naar het hotel waar ik een kamer heb gereserveerd. We slapen vannacht in Camerom Trading Post in Cameron. Nog ongeveer 5 kwartier rijden. Het wordt hier snel donker en op deze weg is het echt donker! We hebben het gevoel “in the middle of nowhere” te rijden, tot we opeens wat verlichtte gebouwen zien, daar is ons hotel. Cameron Trading Post heeft een hotel, winkel, supermarkt en restaurant. We checken in, en eten wat in het restaurant.