Cameron Trading Post naar Bryce Canyon

Dinsdag 2 juni

70°F / 21.1°C
18382 mile

We checken uit en doen na een stukje rijden weer wat boodschappen voor de lunch. Vandaag rijden we naar Bryce Canyon NP, volgens de verhalen en foto’s die ik heb bekeken nog zo’n prachtig park!

We stoppen onderweg een paar keer en komen pas in de middag bij het park aan. Ik heb de tip gekregen om in dit park eerst naar het laatste uitkijkpunt te rijden en van daaruit de uitkijkpunten als het ware achterstevoren te bekijken. Het park zelf is inderdaad prachtig. De gevormde torentjes van steen (hoodoos) zijn erg mooi om te zien, precies zoals op de plaatjes.

We gaan alle uitkijkpunten langs en zien met verschillend licht steeds verschillende kleuren en stukken park. Het is heel bijzonder om te zien, zover als we kunnen kijken zie je deze hoodoos, met de meest aparte vormen. Ik maak weer honderden foto’s. De afgelopen dagen hebben we dingen gezien waarvan je je niet voor kunt stellen dat dit in miljoenen jaren simpelweg door de natuur is gevormd.

We beginnen aan het laatste stuk van het park en zien onderweg steeds weer herten. We zien ook een ander soort herten dan de andere keren, Pronghorns. Pronghorns zijn de op één na snelste gronddier ter wereld. Als we het park bijna uit zijn zien we een hele groep jonge hertjes achter een hekje. Ik denk dat ze daar “vast” staan, dat ze door het hek niet weg kunnen. Dan begint er eentje te rennen en springt over het hek de weg op. Hij steekt langzaam lopend de weg over, vlak voor de auto langs.  Er volgen er meer en dan rijden we door het park uit.

We hebben nog geen hotel voor vannacht en alle hotels die ik thuis alvast heb nagekeken in deze buurt waren al vol. Vooraf reserveren voor Bryce Canyon is geen overbodige luxe. We informeren toch nog even bij Best Western Ruby’s Inn en het is inderdaad vol. We worden gewezen op een hotel er tegenover. Het Best Western Bryce Canyon is net 2,5 week geleden geopend en ze hebben nog 1 kamer vrij. De kamer met 2 queen bedden komt op $152,50 dollar inclusief ontbijt. Het is erg mooi groot en luxe en heeft prima bedden. Later horen we van vrienden dat dit hotel veel meer waar biedt voor het geld.

Hotel info: