Death Valley naar Mammoth Lakes

Zondag 7 juni
Max 90°F / 32.2°C
Min 45°F / 7.2°C
19153 mile

Vandaag staan we rond half negen op. Het is al mooi weer buiten, warm en zonnig. We lopen naar het supermarktje en kopen daar wat ontbijtspulletjes. We lopen weer terug en eten ons ontbijt buiten, voor het huisje. Furnace Creek is echt een oase in Death Valley. Dan checken we uit en rijden richting de uitgang van Death Valley.

De eerste stop is het visitor center Death Valley waar ik een stempel haal en ga vragen wat voor beest we gisteren hebben gezien. De ranger vertelt dat het inderdaad een coyote was. Na de uitleg gaan we verder het park uit. Alle uitkijkpunten zijn weer even prachtig als gisteren. Het is nu stukken beter weer, rond de 90 graden, 32 graden Celsius.

We zijn op tijd het park uit en rijden dan richting Mammoth Lakes waar we willen overnachten. Het is een saai stuk, een rechte 2-baansweg. Eromheen is niks, geen tankstations, geen winkels en maar 3 keer een klein gehucht. Onderweg begint de temperatuur te zakken en begint het behoorlijk te regenen.

We stoppen bij een winkelcentrumpje (o.a. een Ralph Lauren outlet) en parkeren daar de auto met de achterkant onder een afdakje. We lopen nog steeds in onze zomerkleding en het is hier hartstikke koud. We trekken snel lange broeken en vesten aan. Ongemerkt zijn we een aardig stuk gestegen en het is hier nog maar 7°C. We zitten nu in een wintersportgebied en er ligt dan ook sneeuw. Niet op de wegen, maar wel tussen de bomen. We rijden een klein stukje verder de berg op en vinden daar een hotel waar ik over gehoord heb, de Alpenhof Lodge. We vragen om een kamer en kunnen er eentje krijgen voor ongeveer $95. Dat doen we en de kamer is prima. Alles ziet er hier Oostenrijks uit, de gebouwen zijn van hout en het lettertype is ook in die stijl. Boven ons hotel staat zelfs Willkommen geschreven.

We gaan eten bij een Italiaans restaurant waar we allebei pasta bestellen. We krijgen een grote kom heerlijke soep vooraf en we laten allebei behoorlijk wat pasta staan. Dan rijden we terug en na wat internetten en lezen gaan we lekker slapen.

Hotel info: