Helikoper vliegen over Las Vegas

Donderdag 4 juni
90°F / 32.2°C
18914 mile

Na het aankleden gaan we naar beneden voor het ontbijt. Het MGM is zo groot dat vanaf de kamer naar het buffet lopen ongeveer 15 minuten kost, wederom door de casino’s. Er is daar geen verschil tussen dag en nacht. Het is altijd licht (of eigenlijk half donker) het is er altijd dezelfde temperatuur en er is geen klok te vinden. De tafels zijn altijd open, er lopen altijd serveersters in korte rode jurkjes en er wordt, zolang je aan het gokken bent altijd gratis drank aangeboden. Je geeft de serveerster een dollar per drankje fooi en meer niet. Daarvoor kun je dan bijvoorbeeld kiezen uit de meest exotische cocktails.

Het ontbijtbuffet is ook goed, veel keus, warm en koud, zoet en hartig, alles is er. We ontbijten en gaan weer terug naar de kamer om de spullen te pakken. Ik wil hier graag een was draaien, maar ze hebben in het MGM geen wasruimte. We kunnen het laten doen voor bijvoorbeeld $ 6,- per damesblouse. Dat is niet de bedoeling. Ik krijg een routebeschrijving naar een wasserette, maar dat doen we maar niet, dat kost zoveel tijd. Ik doe wat dingetjes op de hand en hang alles op hangers aan de douchestang te drogen.

We gaan naar beneden en laten de auto halen, dat kost 10 minuten. De valetboy vraagt netjes of we aanwijzingen voor routes nodig hebben en vertelt precies waar we heen moeten. Ik wil namelijk naar het “Welcome to fabulous Las Vegas Sign” en naar het Las Vegas Outlet Center.
We rijden de parkeerplaats bij het bord voorbij en doen dat op de terugweg wel, het staat toch de andere kant op. Het winkelcentrum vinden we wel en het is zoals ik genoteerd heb enorm! Er zitten onder andere winkels van Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Converse Allstars. Aan het eind van de middag gaan we weer terug om alles naar de kamer te brengen en te eten.

Het buffet is hetzelfde als gisteren, goed dus. We eten op tijd want we gaan vanavond weer in een helikopter. We gaan boven the strip vliegen. Deze vlucht heb ik gereserveerd via Grand Canyon Tours. We moeten om 20.05 bij de west wing tour lobby zijn waar we worden opgehaald. We rekenen 20 minuten lopen want we moeten nog zoeken ook. Uiteindelijk zijn we er 5 minuutjes te vroeg en binnen een minuut komt er een busje aan. Er staat een ander logo op het busje dan van waar ik heb gereserveerd, maar hij komt toch voor ons. We rijden over the strip om de laatste 2 mensen op te halen (van het MGM zijn er 4) maar de mensen komen niet opdagen. Niet vreemd, als de man ons niet had aangesproken had ik ook niet geweten dat ik in zijn busje moest. Dan rijden we naar het vliegveldje en moeten een formulier lezen over de veiligheid, dat is alles. Geen video, we worden niet gewogen, niks.

De helikopter staat zelfs nog niet eens klaar. Ze vinden de piloot en de heli wordt klaargemaakt. Normaal maken zij een foto die je kan kopen (net als bij de Grand Canyon), maar de printer doet het niet dus maken ze er eentje met onze eigen toestellen. We stappen in en deze keer zit ik achterin. We stijgen op en vliegen al snel boven the strip, het is nu helemaal donker. Beneden is het helemaal verlicht, overal waar je kijkt zijn lampjes, reclames en hotelverlichtingen. Ook dit is weer precies zoals ik op de foto’s heb gezien. Spectaculair!

We krijgen af en toe wat informatie, maar eigenlijk spreekt voor zich welk hotel wat is, overal staat met grote verlichte letters de naam op. We draaien aan het eind van the strip om en vliegen terug. Nog geen kwartier later staan we weer op de grond. Ik heb de hele vlucht gefilmd. Foto’s maken ging niet, ik heb een te lange sluitertijd nodig en dat kan niet als je zo schokt.

We worden terug gebracht naar het MGM en gaan na nog wat wassen (kan het de hele nacht drogen) en internetten weer lekker slapen.

Hotel info: